IPE Çelik Profil Nedir?
IPE çelik profil, flanşların iç yüzeyi paralel ve EN 10365'e göre boyutlara sahip çubuk şeklindeki yapı elemanları veya kirişlerin kısa şeklidir. Ürün toleransları EN 10034: 1993 ile karakterize edilir.
IPE paslanmaz çelik profiller, tek bileşenlerinin birbirine kaynaklanmasıyla oluşturulabilir veya sıcak haddelenmiş veya ekstrüde edilmiş olabilir. Kirişin üst ve alt yatay kısmına flanş, dikey orta kısmına ise ağ denir. IPE AAAA'dan A'ya kadar olan daha hafif versiyonlar ve daha ağır olan IPE O, çok daha nadiren kullanılır.
IPE paslanmaz çelik kirişler ticaret ve sanayide olduğu kadar makine ve teçhizat yapımında da kullanılmaktadır. Paslanmaz çelik profillerin kullanımı, yüksek bir bileşim esnekliği ve hızlı ve düşük maliyetli bir yapı ile karakterize edilir. Paslanmaz çelik profiller esas olarak hurdadan üretilir ve kullanımdan sonra tekrar geri dönüştürülebilir, böylece yeni kaynaklar korunabilir.
EN 10088-3: 1D'ye göre, paslanmaz çelik yapılar için ağırlıklı olarak aşağıdaki östenitik kaliteler kullanılır: 1.4301 (304), 1.4307 (304L), 1.4401 (316), 1.4404 (316L) ve 1.4571.
IPE Çelik Profillerin Genel Kullanım Alanları
Duvarlar
Çatılar
Kirişler
Araç Çerçeveleri
Metal Yapılar
Duvarlar: IPE çelik profiller genellikle duvarlar için destekleyici bir bileşen olarak kullanılır. Yapısal duvarlar öncelikle IPE çelik profil kullanılarak desteklenir. Yaygın olarak büyük depolar, garajlar ve atölyeler için kullanılırlar. IPE çelik profiller güçlü dikey destek sağlar. Toprağa çakılırlar ve büyük miktarda ağırlığı destekleyebilirler. IPE çelik profil desteği, duvarları son derece dayanıklı ve sağlam hale getirir. IPE çelik profiller yatay olarak kullanıldığında birleştirme elemanı veya ek olarak da kullanılabilir. IPE çelik profiller son derece güçlüdür ve aşırı bir dış kuvvet uygulanmadıkça bağlanmadan kalır.
Çatılar: Son zamanlarda hafif hizmet çatılarında IPE çelik profillerin kullanıldığı görülmektedir. IPE çelik profiller ağırlık olarak hafif gibi görünse de son derece güçlü ve dayanıklıdır. Büyük bir içsel güce sahiptirler. IPE çelik profiller, büyük yapıları ve ağır yükleri destekleyebilir.
Kirişler: Katmanlı tasarımlar kullanan estetik yapılar büyük desteğe ihtiyaç duyar. Ahşap çerçeveli yapılar görsel olarak çok hoştur ancak kendi kendine destekleri yoktur. Bu yapılara kiriş desteği sağlamak için IPE çelik profiller kullanılmaktadır. IPE çelik profillerin kullanılması yapının rijitliğini ve dayanıklılığını arttırır. Bu profiller mükemmel bir destek sistemidir. Sadece ekstra güç sağlamakla kalmaz, aynı zamanda çeşitli bileşenlerin ahşap kirişe sorunsuz ve kolay bir şekilde bağlanmasını sağlar.
Metal Yapılar: IPE çelik profiller, büyük metal yapılarda önemli bir bileşendir. IPE çelik profiller çok yönlüdür ve destek, bağlantı, ızgara, saplama vb. olarak kullanılabilir. IPE çelik profiller, metal yapılar için ana destekleyici bileşendir. Kaynaklanmış veya yerine cıvatalanmışlardır. Yapıya dayanıklılık ve sağlamlık sağlarlar.
IPE Çelik Profil Fiyatları
IPE çelik profil fiyatlarıistenilen malzemenin cinsine, ebatlarına ve ağırlığına göre değişiklik göstermektedir. IPE çelik profil fiyatı almak için WhatsApp hattımızdan veya iletişim sayfamızdaki diğer seçeneklerden bizlere ulaşabilirsiniz.