Çelik Konstrüksiyon Boruları Nedir?
Çelik konstrüksiyon boruları, ana veya ikincil inşaat amaçlı borular halinde üretilen çeliktir. Farklı uygulamalar için çeşitli boyutlarda, formlarda ve kalınlıklarda mevcuttur. Birincil çelik boru olarak sınıflandırılabilmesi için tüm çelik kalite gerekliliklerine uymalı ve gerekli tüm kontrollerden geçmelidir. Konstrüksiyon borusunun yaygın kullanımları arasında kolonlar, direkler, işaret direkleri, yapısal destekler ve kazık yer alır.
Çelik konstrüksiyon boruları, binaların yapımında, ekstra güç ve destek sağlamak için yaygın olarak kullanılır. Örneğin, yapısal çelik konstrüksiyon boruları, binanın ağır yükünün aktarılmasına yardımcı olmak için inşaat sırasında bir temel atılmadan önce toprağa çakılan uç taşıyıcı ve sürtünme kazıkları olarak kullanılabilir. Ek olarak, inşaat şirketleri, işçilerin inşa edilen yapının çeşitli alanlarına erişmesi için genellikle çelik boru kullanarak iskele inşa edecek.
İmalat endüstrisinde çelik konstrüksiyon boruları çeşitli şekillerde kullanılabilir. Güvenliği artırmak için merdivenlere ve yürüyüş yollarına korkuluk olarak takılabilir. Hammaddeleri işlenmek üzere bir çalışma alanına yönlendirmek için de kullanılabilir ve makine ve ekipmanın hayati bir parçası olacak şekilde üretilebilir.
Çelik Konstrüksiyon Borusu Çeşitleri
Genel olarak yapısal boru, belirli kimyasal bileşim ve mekanik özellikler standartlarını karşılayan bir çelik konstrüksiyon boru türüdür. Bu boru, çok çeşitli yapısal uygulamalar için kullanılabilir ve çeşitli yapısal boru türleri mevcuttur. Yaygın yapısal boru türleri şunları içerir:
Genel olarak yapısal boru, belirli kimyasal bileşim ve mekanik özellikler standartlarını karşılayan bir çelik konstrüksiyon boru türüdür. Bu boru, çok çeşitli yapısal uygulamalar için kullanılabilir ve çeşitli yapısal boru türleri mevcuttur. Çelik konstrüksiyon boru türleri şunları içerir:
Dikişsiz Çelik Boru: Dikişsiz çelik konstrüksiyon borusu, genellikle kazık, keson ve direk için kullanılan dayanıklı bir boru ürünüdür.
ERW Çelik Boru: Bu çelik konstrüksiyon borusu genellikle inşaat sektörü tarafından yüksek kaliteli hat borusu olarak bilinir ve petrol ve kamu hizmeti şirketleri tarafından yaygın olarak kullanılır. Bu çelik boru, işaret direği, kolon, rıhtım ve tünel inşaatı için kullanılabilir.
Spiral Çelik Boru: Yol kaplaması, kazık ve hendek gibi şeyler için uzun süreli dayanıklılık sunan ekonomik ve dayanıklı bir çelik konstrüksiyon borusu türüdür.
DSAW Karbon Çelik Boru: Bu yapısal boru hem OD hem de ID üzerine kaynaklanmıştır. Birçok farklı kalitede mevcuttur ve yol kaplaması, yol açma, menfezler ve daha fazlası için kullanılır.
Çit Borusu: Yüksek dayanıklılığı ve sağlamlığı nedeniyle çit yapımında popüler hale gelen bir yapısal boru türüdür. Bu yapısal boru, parkları, otoparkları ve daha fazlasını çevrelemek için kullanılır.
Menfez Borusu: Bu tip boru, yüksek kaliteli veya son derece dayanıklı bir konstrüksiyon borusu değil, daha çok araba yollarının, su ve kanalizasyon sistemlerinin, drenaj sistemlerinin ve geçici köprülerin altından ve çevresinden su yönlendirmek için kullanılan bir inşaat borusudur.
Çelik Konstrüksiyon Borusu Uygulamaları
Konstrüksiyon boruları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli farklı uygulamalar için kullanılabilir:
Sütunlar
İşaret Direkleri
Yapısal Destekler
Kazıklar
Direkler
Karayolu İşaret Levhaları
Kule İnşaatı
Kesonlar
Yol Muhafazaları
İnşaatta Çelik Konstrüksiyon Borusu Kullanmanın Avantajları
Çelik borular, onlarca yıldır inşaat sektöründe yaygın olarak kullanılan bir malzeme haline geldi. Müteahhitler ve inşaatçılar tarafından arzu edilen özelliklere sahip bir demir alaşımı olarak görülüyor. Çoğu zaman, çelik konstrüksiyon boruları diğer malzemelere göre seçilir.
Dayanıklılık: Çelik boruların inşaatta iki ana kullanımı vardır - yapısal ve nakliye. Yapısal amaçlar için, sağlamlığı sağlamak için temel atılmadan önce çelik borular yerin derinliklerine yerleştirilir. Ulaşımda ise petrol, gaz, kanalizasyon ve su için çelik borular kullanılmaktadır. Diğer projelerde de tehlikeli kimyasalların akışını destekler. Bazı durumlarda, kurumları ve insanları araca çarpma kazalarından korumak için çelik borular direk olarak kullanılır. Tüm bu uygulamalar, malzemelerin dayanıklılığını gerektirir. Çelik boruların mukavemetinin arzu edilen bir avantaj olduğu yer burasıdır. Diğer malzemelerin aksine dayanıklılığı, yüksek basınca, titreşime ve şoka dayanmasını sağlar. Kurulumun ötesinde uzun yıllar boyunca çelik boruları sürekli olarak değiştirmeniz gerekmeyeceğinden emin olabilirsiniz.
Korozyona Direnç: Korozyon, tartışmasız inşaatta en yaygın sorunlardan biridir. Sonuçta, projelerin yapısal bütünlüğünden ödün verilmesine yol açar. Diğer boruların aksine, çelik borular korozyona karşı dirençleri nedeniyle çalışmak için idealdir. Örneğin, aşınma ve yıpranma yaşayan plastik borular artık uygulama için elverişli olmayabilir. Bakır boru bağlantı parçaları korozyona dayanıklı değildir, bu da tüm yapılar için tehlike oluşturmalarını daha olası hale getirir. Galvanizleme, çelik borulara bir çinko kaplama tabakasının uygulanmasını içeren bir işlemdir. Bu, ürünü paslanmaya daha yatkın hale getiren şeydir. Korozyona dayanıklı bir katmanla çelik boruları kullanmaya devam etmek çok daha güvenlidir. Üstün performans kalitesini koruyabilecek ve onları yüksek basınçlı uygulamalar için mükemmel hale getirecektir.
Kolayca Dövülebilir: İnşaatçılar, inşaat planlaması açısından onlara özgürlük verdiği için imal edilmesi kolay malzemeler ararlar. Ayrıca, son dakika değişiklikleri sırasında daha az fiziksel atık anlamına da gelebilir. Bir malzeme olarak çelik esnektir. Son derece dövülebilir olduğu için çok sayıda inşaat ihtiyacını karşılamak için kullanılan bir metaldir. Bu özellik, bir malzemenin kırılmadan farklı şekillerde oluşturulabilme yeteneğini ifade eder. Çelik boruların yüksek çekme mukavemeti, her türlü yapıyı desteklemek için mükemmel olmasını sağlar. Projelerinizde kullandığınızda kırılmaya maruz kalmayacağından emin olabilirsiniz. Ticari alanlardan, laboratuvarlardan endüstriyel sektörlere kadar - çelik borular, dövülebilirlik nedeniyle geniş bir uygulama yelpazesi sunar.
Geri dönüştürülebilir: Çevre sorunlarının endişe verici bir şekilde artmasıyla birlikte, müteahhitler ve inşaatçılar atıkları azaltmaya ve geri dönüştürülebilir malzemeleri kullanmaya davet ediliyor. Çelik, gezegendeki en geri dönüştürülmüş malzemedir. Aslında, diğer tüm malzemelerin birleşiminden daha fazla geri dönüştürülebilir. %86 geri dönüşüm oranına sahiptir. Bir araştırmaya göre, yalnızca Kuzey Amerika'da kullanımdan sonra çeliğin %69 gibi şaşırtıcı bir kısmı geri dönüştürülmektedir. Borulara artık ihtiyaç duyulmadığında, basitçe eritilebilir ve bir üründen diğerine kullanılabilir. Özelliği, performans kalitesinde herhangi bir bozulma olmadan sürekli olarak geri dönüştürülmesine izin verir.
Uygun Maliyetli: Çelik boruların kullanılması, farklı inşaat proje maliyetlerini azaltmanıza yardımcı olabilir. Doğuştan gelen gücü göz önüne alındığında, küçük bir miktar metal, temelleri desteklemede uzun bir yol kat eder. Bir projeye ne kadar az malzeme yüklemeniz gerekiyorsa, o kadar az işgücüne ihtiyaç duyulacaktır. Tabii ki, daha az çalışma saati, ücretlere daha az para harcanmasına yol açacaktır. Ayrıca çelik borular diğer malzemelerden önemli ölçüde daha ucuzdur. Üreticiler yeni ürünler yaratmak için geri dönüştürülmüş çelik kullandığından fiyatı düşük kaldı. Öte yandan, betondan yapılan malzemeler geri dönüştürülemez. Çelik boruların sürekli değiştirilmesi gerekmediğini, bu da onu inşaat projeleri için uygun maliyetli bir seçenek haline getirdiğini unutmayalım.
Çelik Kontrüksiyon Borusu Fiyatları
Çelik konstrüksiyon borusu fiyatları istenilen malzemenin cinsine, ebatlarına ve ağırlığına göre değişiklik göstermektedir. Çelikkonstrüksiyon borusu fiyatı almak için WhatsApp hattımızdan veya iletişim sayfamızdaki diğer seçeneklerden bizlere ulaşabilirsiniz.